Şcoala Gimnazială “George Emil Palade” din Ploieşti participă în perioada 01. 04 – 08. 11 2014 la proiectul “Drepturile mele sunt drepturile oricărui consumator european”, proiect realizat în parteneriat cu Colegiul Agricol “Gh. Ionescu Siseşti” în calitate de aplicant. Primele activităţi s-au desfăşurat în săptămâna 7-11 aprilie “Să ştii mai multe, să fii mai bun”.
Elevii clesei a VI-a A sub coordonarea prof. Laura Calotă au desfăşurat activitatea cu tema “ABC-ul tânărului consumator”. Ei s-au organizat pe echipe de lucru. Fiecare echipă a prezentat colaje realizate pe teme specifice subiectului discutat: ,,Consumatorul şi protecţia sa”. Activitatea s-a desfăşurat sub forma unei mese rotunde unde elevii au luat la cunoştinţă care sunt drepturile consumatorilor. Prezentarea unor situaţii de încălcare ale acestora de către agenţii economici din judeţul nostru a incitat interesul elevilor determinându-i să participe în mod activ la discuţii. Au fost prezentate şi instituţiile cu atribuţii în domeniul protecţei consumatorilor: OPC respectiv ANPC şi modul în care acestea pot interveni în cazul în care se constată o încălcare a legisleţiei în vigoare. Activitatea a urmărit familiarizarea elevilor cu problematica specifică protecţiei consumatorilor (drepturi ale consumatorilor, încălcări frecvente ale acestor drepturi, cunoaşterea organismelor şi instituţiilor care urmăresc modul de respectare a acestor drepturi şi sancţionează eventualele nereguli) şi totodată conştientizarea elevilor în ceea ce priveşte importanţa cunoaşterii şi respectării acestor drepturi.
O altă activitate desfăşurată a avut ca temă „Ce ştim şi ce nu şţim despre ingredientele alimentare”. Activitatea a fost desfăşurată de elevii clasei a VIII-a C sub coordonarea prof. Aurelia Burlan. La început au fost prezentate substanţele pe care le întâlnim în produsele alimentare şi efectul lor asupra organismului. Apoi s-a organizat un concurs de prajituri în care elevii împărţiţi pe grupe au facut prăjituri şi au prezentat ambalajele produselor folosite.
Juriul care a degustat prăjiturile şi a urmărit ingredientele folosite a oferit premii pentru: „Cea mai gustoasă prăjitură”, „Cea mai sănătoasă prăjitură”, Cea mai estetică prăjitură” precum şi pentru „Prăjitura fidelă” dedicată clasei a 8-a C. Elevii au învăţat că trebuie să ţină seama de efectul asupra organismului al substanţelor ce intră în componenţa produselor alimentare, să fie bine informaţi şi să citească cu atenţie etichetele.
Coordonator echipă implementare
Prof. Aurelia Burlan
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu