joi, 18 februarie 2016

Ziua Sigurantei pe Internet

Proiectul 
Tema proiectului a fost “Internetul are feţe ascunse”.
Participanţii au fost elevi ai claselor a V-a.
Prin aceasta activitate am urmărit cresterea gradului de constientizare cu privire la pericolele utilizării mediului online. Internetul ne poate fi prieten de nădejde dacă este folosit respectând câteva reguli.
Elevii au urmărit câteva filmuleţe - adaptate vârstei şi preocupărilor lor -  ce ridicau problema securităţii datelor postate pe Internet, a diferenţei dintre  lumea virtuala şi realitate, a riscurilor postării unor informaţii cu caracter personal, a timpului petrecut online…  Au comentat  clipurile şi au realizat un grafic cu beneficii şi riscuri.
A urmat o temă pe calculator (realizată în echipă de câte doi): o prezentare PowerPoint cu titlul “5 Reguli pentru o navigare sigură pe Intrenet”, în care au sintetizat concluziile dezbaterii.

Copiii
Au vizualizat cu mare atentie clipurile, au fost dornici de a-şi impărtăşi propriile experienţe legate de navigarea online şi de a găsi soluţii pentru a evita riscurile. Tema au realizat-o cu uşurinţă, dovedind că şi-au însuşit abilităţi de bază de utilizare a calculatorului şi Internetului.

Rezultatele
Au înţeles că mediul virtual poate fi înşelător, dar pericolul este real. Au conştientizat că postarea unor informaţii personale importă  riscuri, dar şi că dacă se respectă anumite regului pot beneficia de ceea ce Internetul aduce pozitiv în viaţa noastră.

 prof. informatică Carmen Dumitru
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu