vineri, 19 februarie 2016

Din activităţile Corului Clopoţel

16 – decembrie – 2014 – Festivalul Judeţean de Colinde şi Cântece Tradiţionale, desfăşurat la CCD, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, la iniţiativa Inspectorului Şcolar de Specialitate, Prof. Rodica Georgescu.
În fiecare an, d-na prof. de educaţie muzicală Nicola Stanciu – Mazilu îmbogăţeşte repertoriul de iarnă, pregătind spre audiţie un nou mănunchi de colinde româneşti. Anul acesta, Corul a prezentat colindele compozitorului ploieştean I. Cr. Danielescu.   

28 – martie – 2015 – Spectacolul caritabil „Dăruieşte un zâmbet”
Colaborarea cu Şcoala Gimnazială „A. Mureşanu” şi cu Ansamblul „Muguraşii” coordonat de d-na Argentina Duţescu ne-a adus în primăvară, un nou prilej de bucurie: participarea la acest spectacol minunat, desfăşurat la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Acest spectacol caritabil a avut ca scop strângerea de fonduri, donaţii pentru a veni în ajutorul lui Marius Dorin Ciocîrdel, care are grave probleme de sănătate. Am avut onoarea să urcăm pe scenă alături de Mihai Constantinescu, Laurian Manta, Marian Mihai, membrii Teatrului „Ancuţa” şi Ansamblul de dansuri populare „Muguraşii”, prezentator fiind Mădălina Manolache, care a interpretat şi muzică populară. Cântând în deschidere, am încercat prin repertoriul abordat, să aducem o notă de bucurie şi speranţă pe care să o oferim cu generozitate tuturor din sală, un început antrenant, care a dat tonul întregului spectacol.

6 – iunie – 2015 – Concursul Judeţean „Flori în Grădina Ortodoxiei”
Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, la iniţiativa Inspectorului Şcolar de Specialitate, Prof. Rodica Şendroiu, a găzduit în acest an Concursul pe teme religioase „Flori în Grădina Ortodoxiei”. Corul condus de d-na Nicola Stanciu – Mazilu a dat curs invitaţiei de a participa la acest concurs, care ne-a adus la sfârşit de an şcolar Premilul I, la secţiunea interpretare muzicală – corală. Emoţiile pe care le-am acumulat pe tot parcursul dimineţii şi în timpul interpretării s-au mai risipit după terminarea momentelor artistice. În aşteptarea rezultatelor, copiii s-au împrietenit, au cântat şi au dansat, demonstrând, dacă mai era cazul, puternicul efect de uniune pe care îl are muzica. Jurizarea s-a făcut la finalul întregului concurs, după ce s-au terminat toate momentele de interpretare sau creaţie, incluse: literare, muzicale, plastice. Juriul a venit cu diplomele, iar aşteptarea a fost răsplătită cu explozia de bucurie la aflarea rezultatului obţinut. La întoarcere, frumuseţea peisajului ne-a făcut să finalizăm această zi cu oprirea la Lacul Paltinu, format de barajul cu acelaşi nume de pe Valea Doftanei. Timpul minunat, poieniţa primitoare, lacul limpede în care se oglindeau cerul senin şi verdele blănos al copacilor ne-au dat impresia că am ajuns parcă într-un colţ rupt din Rai. Ne bucurăm nespus că alături de noi au fost şi părinţii cu care am putut împărtăşi cele mai înălţătoare sentimente şi am finalizat un an şcolar cu o valoroasă performanţă. 


12 – decembrie – 2015 - Spectacolul „Colinde de Crăciun” - 

Primăria municipiului Ploieşti organizează în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, spectacole în Centrul Civic, la care participă formaţii artistice din tot judeţul şi chiar din ţară. Corul Clopoţel, al Şcolii Gimnaziale „George Emil Palade” a urcat pe scenă în seara zilei de 12 dec. 2015, alături de mebrii Corului Mic şi Mare, al Şcolii Gimnaziale „A. Mureşanu”, Ploieşti, delectând spectatorii cu un medalion „Gh. Cucu”. Colindele interpretate au fost descoperite de d-na dirijor, profesor de educaţie muzicală, Nicola Stanciu – Mazilu, într-o culegere muzicală editată în anul 1932. Patina acestor minunate colinde ne demonstrează că ceea ce este frumos dăinuie peste timp, sporindu-şi exponenţial valoarea. Datoria noastră, a celor care iubim arta autentic-românească, este de a şterge cu cea mai mare grijă „praful uitării” de pe aceste preţioase bijuterii muzicale, din care răzbat prospeţimea şi o stare de bucurie molipsitoare, oferindu-le cu dragoste tuturor.  
Este de apreciat efortul organizatorilor de a realiza aceste acţiuni, care cuprind un număr foarte mare de participanţi mai ales că, la sfârşit, fiecare artist colindător a fost „cinstit” cum se cuvine de către „gazde”.

14 – decembrie – 2015 - Festivalul Judeţean de Colinde şi Cântece Tradiţionale

            Un alt prilej de a împărtăşi bucuria interpretării colindelor româneşti, l-a constituit Festivalul de Colinde şi Cântece Tradiţionale organizat de d-na inspector Rodica Georgescu.

Festivalul s-a desfăşurat la C.C.D. Ploieşti, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. Corurile unite ale Şcolilor Gimnaziale „George Emil Palade” şi „A. Mureşanu” conduse de dirijor prof. Nicola Stanciu – Mazilu au prezentat în cadrul acestui Festival, pe lângă colindele compozitorului ploieştean I. Cr. Danielescu şi un nou set de colinde culese şi armonizate de Gh. Cucu. Frumuseţea acestor colinde s-a împletit cu bucuria interpretării lor de către copiii. Glasul cristalin al vocilor de copii a readus la viaţă colinde de demult, uitate în paginile îngălbenite ale culegerilor de muzică, ce stau cuminţi în rafturile bibliotecilor, temătoare că nu vor mai fi scoase la lumină. Noi le-am descoperit şi cu emoţie în suflete şi glasuri ne-am străduit să împărtăşim tuturor acest crâmpei de autentic-românesc.

A consemnat pentru dumneavoastră, Nicola Stanciu – Mazilu, prof. de Ed. muzicală






























Un comentariu:

  1. Ultimele articole au fost postate destul de tardiv. Mi-ar face plăcere să existe o actualizare constantă și să nu mai fie postate articolele din octombrie abia în ianuarie. Sunt persoane care vor să fie la curent cu activitățile derulate și ar fi păcat să nu le fie onorată această dorință.

    RăspundețiȘtergere