vineri, 4 decembrie 2015

Ora de programare

          În perioada 7-13 decembrie se desfăşoară cel mai mare eveniment educaţional la nivel mondial numit Hour of code. Hour of Code (Ora de Programare) este o mişcare globală ce a atins zeci de milioane de elevi si studenţi din peste 180 de ţări. Oricine, oriunde are acces la Internet, poate parcurge o oră de programare. Tutoriale sunt traduse în peste 40 de limbi. Nu ai nevoie de cunoştinte speciale. Vârsta: de la 4 la 104 ani.
           Platforma online ce conţine tutoriale destinate învăţării programării a fost lansată în ianuarie 2013 și este susținută de figuri binecunoscute ale IT-ului american (Bill Gates, Mark Zuckerberg) şi alţi programatori, dar şi de personalităţi din alte domenii - artistice sau politice - cum ar fi preşedintele Obama.   Aceştia apar în clipuri motivaţionale prin care încurajează elevii să înveţe programare.


            Şi şcoala noastră participă la acest frumos eveniment educaţional. Am început încă de vineri, si vom contiunua săptămâna viitoare, să parcurgem cele mai noi tutoriale, cum ar fi cel inspirat din Războiul stelelor. Elevii clasei a VII-a C s-au descurcat de minune şi au fost încântaţi să rezolve provocările puzzel-urilor tutorialului. Mai jos puteţi vedea câteva instantanee de la ora noastră de programare.
prof. Carmen Dumitru









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu