luni, 9 februarie 2015

MINICHEF la ….ora de engleza!

MAREA FINALĂ….20 DECEMBRIE 2014!

CĂȘTIGĂTORI: elevii claselor a VI a B si C

MARELE JURIU: D-na prof. Limba engleza Laura Popența, D-nele diriginte Aurelia Burlan si Liliana Petrache și câțiva părinți de la ambele clase.

INTRAREA: libera!

După o banală, dar folositoare lecție de vocabular ”Would you like a sandwich?” în care elevii claselor a VI-a au învăţat în engleză peste 40 de denumiri ale fructelor, legumelor, condimentelor, carbohidraților etc, d-na profesoară s-a gândit să profite de audiența uriașă din rândul elevilor dânsei a programului aproape omonim difuzat săptămânal la TV. Pregătirea atelierului\ concursului a durat mai bine de 2-3 săptămâni, dar să nu intrăm în detalii și amănunte nesemnificative.

Elevii nu au fost selectati, în schimb au fost împărțiți pe grupe astfel: fiecare elev a primit un bilețel în care erau „aruncate” niște litere, amestecate. La prima vedere nu aveau niciun sens, dar după o mai atentă observație, elevul, surprinzător descoperea un cuvânt ce avea legătura cu topic-ul învățat...fie un fruct, o legumă, un condiment și așa mai departe. Astfel fiecare clasă a fost împărțită în 6 grupe și fiecărei grupe i s-a desemnat o rețetă. Aici au intervenit și părinții, care s-au ocupat de achiziționarea ingredientelor și care au făcut parte din juriul concursului MINICHEF.

Concursul a avut un real succes, pentru că elevii adoră să fie implicați în activități practice, au folosit limba engleză într-un mod distractiv, fiecare a avut sarcini bine trasate...în limba engleza, of course! Salatele de fructe, ton și grecească au fost delicioase, tortul cu mascarpone și rodie, sublim, iar limonada foarte răcoritoare. Să nu uitam si de mini-sandwiches decorate cât mai haios posibil.

O experiență de neuitat, pe care atât d-na profesoara de engleza, cât și elevii, vor să o repete. Mulțumiri si felicitări tuturor implicați în acest proiect – concurs!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu