miercuri, 24 octombrie 2012

Ia-ți patru minute și începe lupta impotriva traficului de persoane

        Şcoala Gimnazială George Emil Palade a dat curs invitaţiei de a participa la activitatea desfăşurată pentru marcarea Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, acţiune derulată în parteneriat cu Centrul Regional Ploieşti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi Asociaţia pentru Iniţiativă şi Dezvoltare Continuă Ploieşti. 

         Doamna profesor de biologie Luca Ioana a luat iniţiativa de a prelucra informaţiile despre această acţiune, elevilor clasei a VII-a D a cărei diriginte este, îndemnându-i şi mobilizându-i să se alăture voluntarilor care participă la manifestaţie, în cadrul acestei campanii umanitare a luptei împotriva traficului de persoane.
           Scopul acţiunii în anul 2012 este de creştere a nivelului de conştientizare a populaţiei generale  în ceea ce priveşte amploarea traficului de persoane şi efectelor sale la nivel individual, familial sau social.
Mesajul: Traficul de persoane transformă oamenii în sclavi. Avem  nevoie de unitate pentru a lupta împotriva acestui fenomen.
Slogan: Ia-ţi 4 minute şi începe lupta împotriva traficului de persoane!
Populaţia ţintă: populaţia generală
Durata: 4 minute
Ora de întâlnire: 16: 45
Ora de începere: 17
Locaţie: Parcul Nichita Stănescu
Formatul mişcării internaţionale împotriva traficului de persoane la nivel local.
          Elevii calsei a VII-a D au pregătit pentru această zi pancarte care să ilustreze adeziunea lor la tematica acţiunii, în concordanţă cu specificul muncii pe care o desfăşoară, bineînţeles cea de elev cu  dorinţa de a studia şi a se perfecţiona prin intermediul procesului de învăţământ.   
         Pentru a putea participa la această manifestaţie, elevii au fost însoţiţi de doamna Stanciu-Mazilu Nicola,  profesor de educaţie muzicală.


Elevii au prezentat întregii clase pancartele cu care se vor prezenta la adunare.
Emoţiile plecării

Parcul Nichita Stănescu – centrul oraşului Ploieşti, locul de întâlnire.Încep să sosească grupuri, grupuri de participanţi.


Majoritatea participanţilor fac parte din rândul elevilor, ceea ce este un lucru înbucurător.


Organizatorii întâmpină cu bucurie grupul nostru care a sosit de puţin timp în parc, alăturându-se mulţimii.  
 La fel suntem primiţi şi de către ceilalţi participanţi.


Un alt grup de organizatori apreciază pancartele elevilor de la şcoala noastră,
George Emil  Palade din Ploieşti.


Toată lumea aşteaptă cu nerăbdare începerea acţiunii.

          
      Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, inspectorul şcolar de specialitate pentru educaţie permanentă, profesor Cristina Petre, monitorizează timpul alături de organizatori, veghind la buna desfăşurare a întregii acţiuni.

Se dau indicaţiile finale, aşteptând semnalul sonor care declanşează începerea acţiunii.
        Alături de ceilalţi participanţi, şi mica noastră delegaţie se pregăteşte sufleteşte pentru începerea manifestaţiei.
        Sarcina noastră şi a tuturor este de a ţine pancartele timp de 4 minute ridicate deasupra capului, ca un  strigăt unanim către cer şi către toţi cei care trebuie să-l audă şi să dea curs dorinţei şi voinţei noastre de a lupta împotriva traficului de persoane.

        Toată lumea aşteaptă semnalul sonor... şi... iată-l dat!
4 MINUTE – PANCARTELE SUS!


Un alt semnal sonor marchează încetarea acţiunii, după patru minute.


         Acţiunea a fost un succes al organizatorilor şi, de ce nu, al tuturor participanţilor  voluntari, care s-au strâns în parcul  Nichita Stănescu din Ploieşti.
         În încheiere, corespondentul postului Radio România Actualităţi a luat interviu atât doamnei profesor, cât şi elevilor din grupul prezent la această manifestaţie, evidenţiind motivaţia acestora şi mesajele pe care le-au făcut publice prin intermediul pancartelor.
         Vă prezentăm în continuare mesajul nostru cu dorinţa şi rugămintea de a ne însoţi data viitoare în număr cât mai mare, la următoarea acţiune de acest gen.

 A consemnat profesor Stanciu-Mazilu Nicola.
 18 – octombrie - 2012