marți, 30 octombrie 2012

Doodle 4 Google

          Anul acesta Google a lansat, pentru prima oară și în România, concursul pentru alegerea logo-ului său, logo ce urmează a fi afișat de ziua națională a României. Astfel, copii din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, au fost invitați să realizeze desenul ce va reprezenta imaginea României pe data de 1 decembrie 2012. 
         Aceste desene, numite și doodles, sunt reprezentări ocazionale ale logo-ului afișat pe prima pagină Google (www.google.ro). Aceste reprezentări au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii din întreaga lume. Doodle-urile au devenit cunoscute ca versiuni speciale ale logo-ului Google care celebrează sărbători, aniversări și zile de naștere ale unor artiști, figuri istorice și oameni de știință faimoși din întreaga lume. 
           Doodle-urile au început ca simple ilustrații, dar în timp acestea au evoluat, ca și tehnologia, astfel ca au urmat doodle-uri sofisticate, ca cel dedicat aniversării primei publicări a poveștii lui Pinocchio, și doodle-uri interactive, ca cele ce omagiau opera lui Jules Verne (20,000 de Leghe Sub Mări) sau chitara electrică Les Paul. 
          Și copiii din școala noastră au fost invitați să-și puna imaginația și talentul la lucru și să creeze un doodle pentru Google. O parte dintre desene le puteți vedea mai jos.
Pe data de 8 noiembrie, juriul concursului va afișa online cele 30 de desene semifinaliste, urmând ca până pe 27 noiembrie să le putem vota pe primele 10. Desenul câștigător va fi anunțat pe 29 noiembrie. Succes!

Update 1:
Puteţi vota aici doodle-ul vostru preferat: http://www.google.ro/doodle4google/vote.html#g=g2
Update 2:
Logoul Google de 1 Decembrie a fost ales. Eleva câştigătoare este Iasmina Maria Răceanu din Suceava. Dacă nu l-ați văzut afișat pe pagina Google clic aici: doodle 4 Google 1 Decembrie

prof. informatică Carmen Dumitru