joi, 28 ianuarie 2016

HALLOWEEN DISTRACTIV

30 – octombrie - 2015
          A început un nou an şcolar, cu multe aspiraţii, dorinţe, dar mai ales emoţii pentru bobocii gimnaziului, elevii clasei a V-a.
            Pentru fiecare nouă serie pe care o preiau, resimt aceleaşi emoţii de nou început. De aceea, încerc să aduc argumente cât mai convingătoare pentru a-i face pe copii să se apropie de sectorul artelor, să se mobilizeze în activităţile artistice, pe care le organizez, cu timpul, reuşind să iubească şi să înţeleagă muzica sub aspectul armoniei pe care o degajă.
            Sfârşitul lunii octombrie, Sărbătoarea de Halloween, este momentul de care pot profita pentru a antrena copiii într-o activitate, pe care eu o consider un aliat al artelor, estompând aproape total semnificaţia reală.
             Anul acesta, au răspuns provocării mele, elevii clasei a V-a B. Discuţiile purtate cu copiii din timp, au reuşit să le stârnească curiozitatea şi dorinţa de a realiza şi ei o activitate, care să se apropie de performanţele celor desfăşurate anterior.
            Activitatea a cuprins:
  •          O sesiune de prezentare a costumelor, în care s-a putut observa dezinvoltura micilor artişti care au ştiut să profite de scenă pentru a intra cât mai convingător în rolul oferit de personajul ales;
  •           O şedinţă foto pentru imortalizarea trăsăturilor definitorii, caracteristice personajelor. În acest moment, copiii au înţeles că o fotografie nu este o simplă imagine în oglindă a realităţii. O fotografie artistică trebuie să exprime, să transmită dincolo de imagine, să impresioneze şi să capete viaţă. Numai atunci, acea fotografie va trăi cu adevărat în mintea celui care încearcă să pătrundă „dincolo de aparenţe”, simţind şi trăind în firul acţiunii;
  •           Pentru efortul depus, copiii au fost recompensaţi cu binemeritatele atenţii dulci, după care a urmat repriza de dans.
Scopul acestei activităţi a fost de a împleti jocul cu domeniul artelor, rezultatul fiind cel scontat: multă bucurie, distracţie şi o dispoziţie de sărbătoare. De toate aceste lucruri  s-au bucurat atât profesorii cât şi părinţii copiilor, cărora le mulţumesc, pe această cale, pentru efortul depus şi faptul că ştiu să fie alături de copiii lor în activităţile desfăşurate în şcoală, şi nu numai.   

       A consemnat pentru dumneavoastră, Nicola Stanciu – Mazilu, prof. de Educaţie muzicală    















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu