miercuri, 7 octombrie 2015

Ziua Europeană a Limbilor Străine

Elevii de la Şcoala Gimnazială “G.E.Palade”  Ploieşti sunt pasionaţi de limbile străine, le învaţă cu plăcere la şcoală şi au decis să le sărbătorească în cadrul unor manifestări desfăşurate cu ocazia Zilei Europene a Limbilor Străine, sărbătorită în Europa la data de 26 septembrie.
A fost o zi festivă, zi în care elevii au derulat o serie de activităţi interesante fiind coordonaţi de cadrele didactice de la catedra de limbi moderne: profesor Cristiana Răduică, profesor  Laura Popenţa, profesor Cosmina Dumitru, profesor Cristina Stan şi profesor Loredana Deaconu.
Elevii au realizat colaje, desene, artifacturi cu steagurile statelor europene , dicţionare hand-made, o mica bibliotecă cu cărţi în limbi străine, au învăţat să salute în principalele limbi vorbite în Europa şi s-a organizat o expoziţie tematică pornind de la semnificaţia evenimentului sărbătorit, semnificaţie care a fost dezvoltată de profesor Cristiana Răduică într-un discurs difuzat la staţia de radio a şcolii.
Prin activităţile desfăşurate au fost puse în valoare  într-un mod recreativ şi interactiv cunoştiinţele dobândite de elevi la orele de curs, scopul fiind acela de a încuraja învăţarea limbilor străine.
Mai actual ca oricând rămâne proverbul arab “Dacă vrei să eviţi un război învaţă o limba străină !”.
Se poate trage concluzia că a învăţa o limbă străină este sinonim cu a creea o punte între oameni, între culturi şi a înţelege alte popoare, modul lor de a gândi  şi a depăşi barierele culturale.

Prof. Răduică Cristiana


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu