marți, 30 aprilie 2013

Educație pentru mediul înconjurător

          Educația pentru mediul înconjurător constituie parte integrantă a educației de bază. Prin acest tip de educație se urmăreșe formarea unei conduite și a unei conștiințe ecologice. Prin disciplinele de învățământ pe care le predăm avem datoria morală de a sădi în sufletul fiecărui copil acea sămânță care îl face conștient de necesitatea apărării mediului înconjurător împotriva poluării și de a forma o conduită ecologică modernă.
          Școala noastră, Școala Gimnazială GEORGE EMIL PALADE din Ploiești,este o școală care face în mod constant o astfel de educație. Lucrul acesta poate fi demonstrat de numeroasele programe cu scop ecologic la care școala s-a înscris, mai ales în ultimii ani. 
          În acest an școlar, prin grupul de copii înscriși în concursul organizat de Asociația Zibo și sponsorizat de AQUA CARPATICA, prin cantitatea de maculatură colectată(în prezent peste 6 tone), prin cantitatea de pet-uri AQUA CARPATICA (17kg) a dovedit din nou că educația ecologică are roade. Eforturile noastre au fost răsplătite în mod generos de sponsorul AQUA CARPATICA ce ne-a oferit unul dintre primele primii acordate în cadrul acestui program. 
        Mulțumim celor care au acordat premiul- AQUA CARPATICA și Asociației ZIBO-pentru organizarea acestui program. 

Prof. Radu Nicoleta 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu