marți, 1 noiembrie 2011

Let’s Eurobrate

Programul de parteneriat şcolar multinaţional Comenius

                   Let’s Eurobrate este un proiect şcolar derulat de Şcoala ” George Emil Palade” Ploieşti alături de şcoli din Austria, Spania, Turcia în cadrul parteneriatelor şcolare Comenius, cu finanţare de la Uniunea Europeana. În cadrul acestui parteneriat dorim să îi facem pe elevii noştri conştienţi de sarbătorile importante care au loc pe tot parcursul anului în Europa şi de  modul lor de celebrare.
                   Copiii trebuie să ştie că există tipuri similare, dar, de asemenea, diferite de sărbatori şi că acestea pot fi celebrate în diferite moduri şi în diferite perioade ale anului. În acest fel, sperăm că aceştia vor începe călătoria lor spre a deveni cetăţeni europeni.
                   Parteneriatul îşi propune să promoveze o mai bună înţelegere a diferenţelor culturale şi de către copii de  varste şi pregătiri diferite, profesorii, părinţii şi comunitatea mai largă în contextul de colaborare între şcoli europene, indiferent de naţionalitate şi a minorităţilor etnice.
                   Proiectul va încuraja învăţarea limbilor străine, în special engleză şi competenţele necesare pentru a comunica în întreaga Europă folosind modalităţi noi şi mai puţin folosite de învăţare. Aceste activităţi motivaţionale vor explora conceptul de “EUROcelebrations”, prin intermediul artelor expresive, inclusiv de teatru, pantomimă, dans, artă, povesti si cantece, etc.
                   Proiectul promovează învăţarea limbilor străine si dezvolarea unui spirit multilingvistic. Acest lucru va fi facilitat prin conceperea unor activităţi de stimulare, care va permite elevilor să-şi extindă vocabularul lor şi a competenţelor lingvistice în limbi diferite.
                   Alte scopuri ale parteneriatului nostru sunt de a dezvolta independenţa elevilor şi pentru a îmbunătăţi abilităţile lor de lucru de grup, nivelurile de cooperare şi concurenţă sănătoasă. Speram, de asemenea, că părinţii vor fi implicaţi în viaţa şcolii într-un mod diferit şi mai bun şi că profesorii vor fi încurajati să ia în considerare aderarea la alte proiecte europene.

coordonator de proiect: prof. Laura Popenţa

Școli participante:
  • Şcoala ,, George Emil Palade”, Ploieşti, România
  • Ceip concepción arenal, Cartaya, Spain
  • Mustafa Necati İlköğretim Okulu, Kirrikale, Turcia
  • Bundesbildungsanstalt für kindergartenpädagogik, Oberwart, Austria