miercuri, 24 februarie 2016

ANUNŢ privind înscrierea în clasa pregătitoare

           In data de 27 FEBRUARIE 2016, orele 9.00-12.00, va avea loc in Scoala Gimnaziala ,,George Emil Palade” Ploiesti ,,Ziua portilor deschise”
           Toti cei interesati vor putea vizita spatiile dedicate activitatilor clasei pregatitoare. De asemenea, vor primi informatii cu privire la modalitatile de desfasurare a programului viitorilor elevi, despre oferta educationala a scolii si baza de care dispune institutia de invatamant.
           Precizare MIERCURI, 24.02.2016 ora 12.00 va avea loc o intalnire pentru informarea si consilierea parintilor copiilor din gradinita care vor fi cuprinsi in anul scolar 2016-2017, in invatamantul primar.

Mai multe informaţii pe paginile Inscriere 2016/2017 şi Oferta şcolii.

 Va asteptam cu drag!
 Colectivul unitatii de invatamant

vineri, 19 februarie 2016

Din activităţile Corului Clopoţel

16 – decembrie – 2014 – Festivalul Judeţean de Colinde şi Cântece Tradiţionale, desfăşurat la CCD, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, la iniţiativa Inspectorului Şcolar de Specialitate, Prof. Rodica Georgescu.
În fiecare an, d-na prof. de educaţie muzicală Nicola Stanciu – Mazilu îmbogăţeşte repertoriul de iarnă, pregătind spre audiţie un nou mănunchi de colinde româneşti. Anul acesta, Corul a prezentat colindele compozitorului ploieştean I. Cr. Danielescu.   

28 – martie – 2015 – Spectacolul caritabil „Dăruieşte un zâmbet”
Colaborarea cu Şcoala Gimnazială „A. Mureşanu” şi cu Ansamblul „Muguraşii” coordonat de d-na Argentina Duţescu ne-a adus în primăvară, un nou prilej de bucurie: participarea la acest spectacol minunat, desfăşurat la Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploieşti. Acest spectacol caritabil a avut ca scop strângerea de fonduri, donaţii pentru a veni în ajutorul lui Marius Dorin Ciocîrdel, care are grave probleme de sănătate. Am avut onoarea să urcăm pe scenă alături de Mihai Constantinescu, Laurian Manta, Marian Mihai, membrii Teatrului „Ancuţa” şi Ansamblul de dansuri populare „Muguraşii”, prezentator fiind Mădălina Manolache, care a interpretat şi muzică populară. Cântând în deschidere, am încercat prin repertoriul abordat, să aducem o notă de bucurie şi speranţă pe care să o oferim cu generozitate tuturor din sală, un început antrenant, care a dat tonul întregului spectacol.

6 – iunie – 2015 – Concursul Judeţean „Flori în Grădina Ortodoxiei”
Liceul Tehnologic „Carol I” din Valea Doftanei, la iniţiativa Inspectorului Şcolar de Specialitate, Prof. Rodica Şendroiu, a găzduit în acest an Concursul pe teme religioase „Flori în Grădina Ortodoxiei”. Corul condus de d-na Nicola Stanciu – Mazilu a dat curs invitaţiei de a participa la acest concurs, care ne-a adus la sfârşit de an şcolar Premilul I, la secţiunea interpretare muzicală – corală. Emoţiile pe care le-am acumulat pe tot parcursul dimineţii şi în timpul interpretării s-au mai risipit după terminarea momentelor artistice. În aşteptarea rezultatelor, copiii s-au împrietenit, au cântat şi au dansat, demonstrând, dacă mai era cazul, puternicul efect de uniune pe care îl are muzica. Jurizarea s-a făcut la finalul întregului concurs, după ce s-au terminat toate momentele de interpretare sau creaţie, incluse: literare, muzicale, plastice. Juriul a venit cu diplomele, iar aşteptarea a fost răsplătită cu explozia de bucurie la aflarea rezultatului obţinut. La întoarcere, frumuseţea peisajului ne-a făcut să finalizăm această zi cu oprirea la Lacul Paltinu, format de barajul cu acelaşi nume de pe Valea Doftanei. Timpul minunat, poieniţa primitoare, lacul limpede în care se oglindeau cerul senin şi verdele blănos al copacilor ne-au dat impresia că am ajuns parcă într-un colţ rupt din Rai. Ne bucurăm nespus că alături de noi au fost şi părinţii cu care am putut împărtăşi cele mai înălţătoare sentimente şi am finalizat un an şcolar cu o valoroasă performanţă. 


12 – decembrie – 2015 - Spectacolul „Colinde de Crăciun” - 

Primăria municipiului Ploieşti organizează în fiecare an, în pragul sărbătorilor de iarnă, spectacole în Centrul Civic, la care participă formaţii artistice din tot judeţul şi chiar din ţară. Corul Clopoţel, al Şcolii Gimnaziale „George Emil Palade” a urcat pe scenă în seara zilei de 12 dec. 2015, alături de mebrii Corului Mic şi Mare, al Şcolii Gimnaziale „A. Mureşanu”, Ploieşti, delectând spectatorii cu un medalion „Gh. Cucu”. Colindele interpretate au fost descoperite de d-na dirijor, profesor de educaţie muzicală, Nicola Stanciu – Mazilu, într-o culegere muzicală editată în anul 1932. Patina acestor minunate colinde ne demonstrează că ceea ce este frumos dăinuie peste timp, sporindu-şi exponenţial valoarea. Datoria noastră, a celor care iubim arta autentic-românească, este de a şterge cu cea mai mare grijă „praful uitării” de pe aceste preţioase bijuterii muzicale, din care răzbat prospeţimea şi o stare de bucurie molipsitoare, oferindu-le cu dragoste tuturor.  
Este de apreciat efortul organizatorilor de a realiza aceste acţiuni, care cuprind un număr foarte mare de participanţi mai ales că, la sfârşit, fiecare artist colindător a fost „cinstit” cum se cuvine de către „gazde”.

14 – decembrie – 2015 - Festivalul Judeţean de Colinde şi Cântece Tradiţionale

            Un alt prilej de a împărtăşi bucuria interpretării colindelor româneşti, l-a constituit Festivalul de Colinde şi Cântece Tradiţionale organizat de d-na inspector Rodica Georgescu.

Festivalul s-a desfăşurat la C.C.D. Ploieşti, sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova. Corurile unite ale Şcolilor Gimnaziale „George Emil Palade” şi „A. Mureşanu” conduse de dirijor prof. Nicola Stanciu – Mazilu au prezentat în cadrul acestui Festival, pe lângă colindele compozitorului ploieştean I. Cr. Danielescu şi un nou set de colinde culese şi armonizate de Gh. Cucu. Frumuseţea acestor colinde s-a împletit cu bucuria interpretării lor de către copiii. Glasul cristalin al vocilor de copii a readus la viaţă colinde de demult, uitate în paginile îngălbenite ale culegerilor de muzică, ce stau cuminţi în rafturile bibliotecilor, temătoare că nu vor mai fi scoase la lumină. Noi le-am descoperit şi cu emoţie în suflete şi glasuri ne-am străduit să împărtăşim tuturor acest crâmpei de autentic-românesc.

A consemnat pentru dumneavoastră, Nicola Stanciu – Mazilu, prof. de Ed. muzicală











Festivalul muzical

TEMA: „Cântece şi colinde tradiţionale româneşti, specifice sărbătorilor de iarnă”
Organizatori: Prof. Stanciu – Mazilu Nicola (Educaţie muzicală)
                        Prof. Păcuraru Iuliana (Limba şi literatura română)
Data desfăşurării: 16 Decembrie 2015
Participanţi:  13 elevi – ciclul gimnazial – artişti concurenţi;
                        8 elevi – membrii Corului „Clopoţel” (corul şcolii) – invitaţi;
                        Colectivul clasei a VI-a B (gazde) – 24 spectatori
Argument: Decembrie este luna cea mai frumoasă din an. Este încărcată de bucurie şi de magie: bucurie, pentru că sărbătorile acestei luni sunt guvernate de Moş Nicolae şi Moş Crăciun, care, în generozitatea lor, nu uită pe nimeni, mic sau mare, şi vorbim despre magie, referindu-ne la Naşterea Pruncului Iisus, eveniment pe care îl aşteptăm cu multă emoţie în suflete în fiecare an. Acestea sunt motivele pentru care am considerat oportun să iniţiem un Festival în cadrul căruia cântecele de iarnă şi colindele să se transforme în bucurie şi magie.   
            Festivalul nu a urmărit doar derularea momentelor artistice, el s-a concretizat într-o activitate mult mai complexă, având obiective foarte bine gândite, care să acopere activitatea tuturor participanţilor: :
-         artiştii concurenţi să prezinte momente atractive, inedite, mobilizând publicul;
-         interpretarea şi ţinuta să confere calitate actului artistic;
-         îndeplinirea cu succes a tuturor sarcinilor de organizare revenite colectivului gazdă.
Pentru a responsabiliza în actul artistic pe toţi participanţii şi a simţi real emoţia momentului, ne-am gândit ca sarcina organizatorică şi de regie să revină colectivului clasei a VI-a B. Ei au aranjat clasa, au ornat-o şi au aşezat scaunele în maniera sălii de spectacol, conferind veridicitate momentelor artistice. Copiii s-au mobilizat exemplar, împărţindu-şi rolurile, pentru ca treaba să fie făcută cu conştiinciozitatea unor adevăraţi profesionişti. După ce au terminat, copiii s-au aşezat pe scaune, transformându-se în spectatori.
Desfăşurarea activităţii: Ca orice festival, şi acesta a fost coordonat de un juriu: doi profesori Nicola Stanciu – Mazilu şi Iuliana Păcuraru şi un reprezentant din rândul elevilor, Radu Andreea (cls. a VII-a B), cu experienţă muzicală, premiată în cadrul concursurilor şi festivalurilor de muzică. S-au făcut bileţele, stabilindu-se intrarea fiecărui participant. Datorită acestei minuţioase organizări elevii artişti, aleşi din toate clasele, au avut mari emoţii, trăind la maxim fiecare clipă a apariţiei lor pe scenă.
Cu toate acestea, au reuşit să-şi învingă tracul şi să-şi prezinte momentele artistice,  fiind răsplătiţi cu aplauze de publicul spectator.
Cum se întâmplă la orice Festival, a existat şi la noi un moment surpriză, invitaţi fiind membrii Corului CLOPOŢEL al Şcolii Gimnaziale „George Emil Palade”. Din repertoriul corului dirijat de prof. Nicola Stanciu – Mazilu, menţionăm colindele de Gh. Cucu, colinde vechi din preţiosul tezaur românesc, apărute în anul 1932.
Festivalul a fost un succes pentru toţi: elevii artişti au putut simţi la propriu emoţiile resimţite de oricine care păşeşte pe o scenă şi se prezintă în faţa unui auditoriu, fiecare primind o diplomă, care să ateste participarea la festival; elevii spectatori s-au comportat select ca într-o adevărată sală de spectacol, iar finalul marcat de apariţia corului a adus o stare de relaxare şi antren tuturor, evidenţiind în mod special calităţile pe care trebuie să le aibă artiştii profesionişti – corul având în palmares numeroase apariţii în spectacole, festivaluri şi concursuri.
La sfârşit, respectând tradiţia colindatului, toată lumea a primit din partea profesorilor covrigi şi dulciuri, dar cel mai frumos şi preţios cadou va rămâne amintirea acestei activităţi încărcată de sensibilitate, emoţie, bucurie şi magie... cu speranţa că se va repeta. 

   A consemnat pentru dumneavoastră, Nicola Stanciu – Mazilu, prof. de Ed. muzicală 













joi, 18 februarie 2016

Ziua Sigurantei pe Internet

Proiectul 
Tema proiectului a fost “Internetul are feţe ascunse”.
Participanţii au fost elevi ai claselor a V-a.
Prin aceasta activitate am urmărit cresterea gradului de constientizare cu privire la pericolele utilizării mediului online. Internetul ne poate fi prieten de nădejde dacă este folosit respectând câteva reguli.
Elevii au urmărit câteva filmuleţe - adaptate vârstei şi preocupărilor lor -  ce ridicau problema securităţii datelor postate pe Internet, a diferenţei dintre  lumea virtuala şi realitate, a riscurilor postării unor informaţii cu caracter personal, a timpului petrecut online…  Au comentat  clipurile şi au realizat un grafic cu beneficii şi riscuri.
A urmat o temă pe calculator (realizată în echipă de câte doi): o prezentare PowerPoint cu titlul “5 Reguli pentru o navigare sigură pe Intrenet”, în care au sintetizat concluziile dezbaterii.

Copiii
Au vizualizat cu mare atentie clipurile, au fost dornici de a-şi impărtăşi propriile experienţe legate de navigarea online şi de a găsi soluţii pentru a evita riscurile. Tema au realizat-o cu uşurinţă, dovedind că şi-au însuşit abilităţi de bază de utilizare a calculatorului şi Internetului.

Rezultatele
Au înţeles că mediul virtual poate fi înşelător, dar pericolul este real. Au conştientizat că postarea unor informaţii personale importă  riscuri, dar şi că dacă se respectă anumite regului pot beneficia de ceea ce Internetul aduce pozitiv în viaţa noastră.

 prof. informatică Carmen Dumitru