marți, 30 octombrie 2012

Doodle 4 Google

          Anul acesta Google a lansat, pentru prima oară și în România, concursul pentru alegerea logo-ului său, logo ce urmează a fi afișat de ziua națională a României. Astfel, copii din întreaga țară, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, au fost invitați să realizeze desenul ce va reprezenta imaginea României pe data de 1 decembrie 2012. 
         Aceste desene, numite și doodles, sunt reprezentări ocazionale ale logo-ului afișat pe prima pagină Google (www.google.ro). Aceste reprezentări au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii din întreaga lume. Doodle-urile au devenit cunoscute ca versiuni speciale ale logo-ului Google care celebrează sărbători, aniversări și zile de naștere ale unor artiști, figuri istorice și oameni de știință faimoși din întreaga lume. 
           Doodle-urile au început ca simple ilustrații, dar în timp acestea au evoluat, ca și tehnologia, astfel ca au urmat doodle-uri sofisticate, ca cel dedicat aniversării primei publicări a poveștii lui Pinocchio, și doodle-uri interactive, ca cele ce omagiau opera lui Jules Verne (20,000 de Leghe Sub Mări) sau chitara electrică Les Paul. 
          Și copiii din școala noastră au fost invitați să-și puna imaginația și talentul la lucru și să creeze un doodle pentru Google. O parte dintre desene le puteți vedea mai jos.
Pe data de 8 noiembrie, juriul concursului va afișa online cele 30 de desene semifinaliste, urmând ca până pe 27 noiembrie să le putem vota pe primele 10. Desenul câștigător va fi anunțat pe 29 noiembrie. Succes!

Update 1:
Puteţi vota aici doodle-ul vostru preferat: http://www.google.ro/doodle4google/vote.html#g=g2
Update 2:
Logoul Google de 1 Decembrie a fost ales. Eleva câştigătoare este Iasmina Maria Răceanu din Suceava. Dacă nu l-ați văzut afișat pe pagina Google clic aici: doodle 4 Google 1 Decembrie

prof. informatică Carmen Dumitru





miercuri, 24 octombrie 2012

Ia-ți patru minute și începe lupta impotriva traficului de persoane

        Şcoala Gimnazială George Emil Palade a dat curs invitaţiei de a participa la activitatea desfăşurată pentru marcarea Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane, acţiune derulată în parteneriat cu Centrul Regional Ploieşti din cadrul Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi Asociaţia pentru Iniţiativă şi Dezvoltare Continuă Ploieşti. 

         Doamna profesor de biologie Luca Ioana a luat iniţiativa de a prelucra informaţiile despre această acţiune, elevilor clasei a VII-a D a cărei diriginte este, îndemnându-i şi mobilizându-i să se alăture voluntarilor care participă la manifestaţie, în cadrul acestei campanii umanitare a luptei împotriva traficului de persoane.
           Scopul acţiunii în anul 2012 este de creştere a nivelului de conştientizare a populaţiei generale  în ceea ce priveşte amploarea traficului de persoane şi efectelor sale la nivel individual, familial sau social.
Mesajul: Traficul de persoane transformă oamenii în sclavi. Avem  nevoie de unitate pentru a lupta împotriva acestui fenomen.
Slogan: Ia-ţi 4 minute şi începe lupta împotriva traficului de persoane!
Populaţia ţintă: populaţia generală
Durata: 4 minute
Ora de întâlnire: 16: 45
Ora de începere: 17
Locaţie: Parcul Nichita Stănescu
Formatul mişcării internaţionale împotriva traficului de persoane la nivel local.
          Elevii calsei a VII-a D au pregătit pentru această zi pancarte care să ilustreze adeziunea lor la tematica acţiunii, în concordanţă cu specificul muncii pe care o desfăşoară, bineînţeles cea de elev cu  dorinţa de a studia şi a se perfecţiona prin intermediul procesului de învăţământ.   
         Pentru a putea participa la această manifestaţie, elevii au fost însoţiţi de doamna Stanciu-Mazilu Nicola,  profesor de educaţie muzicală.






Elevii au prezentat întregii clase pancartele cu care se vor prezenta la adunare.
Emoţiile plecării

Parcul Nichita Stănescu – centrul oraşului Ploieşti, locul de întâlnire.



Încep să sosească grupuri, grupuri de participanţi.


Majoritatea participanţilor fac parte din rândul elevilor, ceea ce este un lucru înbucurător.


Organizatorii întâmpină cu bucurie grupul nostru care a sosit de puţin timp în parc, alăturându-se mulţimii.  
 La fel suntem primiţi şi de către ceilalţi participanţi.


Un alt grup de organizatori apreciază pancartele elevilor de la şcoala noastră,
George Emil  Palade din Ploieşti.


Toată lumea aşteaptă cu nerăbdare începerea acţiunii.

          
      Reprezentantul Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, inspectorul şcolar de specialitate pentru educaţie permanentă, profesor Cristina Petre, monitorizează timpul alături de organizatori, veghind la buna desfăşurare a întregii acţiuni.

Se dau indicaţiile finale, aşteptând semnalul sonor care declanşează începerea acţiunii.
        Alături de ceilalţi participanţi, şi mica noastră delegaţie se pregăteşte sufleteşte pentru începerea manifestaţiei.
        Sarcina noastră şi a tuturor este de a ţine pancartele timp de 4 minute ridicate deasupra capului, ca un  strigăt unanim către cer şi către toţi cei care trebuie să-l audă şi să dea curs dorinţei şi voinţei noastre de a lupta împotriva traficului de persoane.

        Toată lumea aşteaptă semnalul sonor... şi... iată-l dat!
4 MINUTE – PANCARTELE SUS!






Un alt semnal sonor marchează încetarea acţiunii, după patru minute.


         Acţiunea a fost un succes al organizatorilor şi, de ce nu, al tuturor participanţilor  voluntari, care s-au strâns în parcul  Nichita Stănescu din Ploieşti.
         În încheiere, corespondentul postului Radio România Actualităţi a luat interviu atât doamnei profesor, cât şi elevilor din grupul prezent la această manifestaţie, evidenţiind motivaţia acestora şi mesajele pe care le-au făcut publice prin intermediul pancartelor.
         Vă prezentăm în continuare mesajul nostru cu dorinţa şi rugămintea de a ne însoţi data viitoare în număr cât mai mare, la următoarea acţiune de acest gen.

 A consemnat profesor Stanciu-Mazilu Nicola.
 18 – octombrie - 2012

marți, 23 octombrie 2012

Concursul de cultură generală ”Vreau să știu multe”

          Ajuns la editia a III-a, concursul se desfasoara in aceleasi conditii (lunar, fiecare rezolvare corecta valoreaza 10 puncte). Subiectele apar la gazeta de matematica a scolii si pe sit-ul profesorul.webgarden.ro/ , intre 1 – 5 ale fiecarei luni, incepand cu octombrie 2012, iar rezolvarile se primesc pana la 25 ale aceleasi luni prin intermediul profesorului diriginte al clasei sau pe adresa ionescu_vergil@yahoo.com

          Primii 5 clasati la fiecare nivel de clasa vor primi diplome speciale la sfarsitul anului scolar. In cazul unor punctaje apropiate sau egale organizatorii vor putea decide o etapa de baraj, sau o alta modalitate de departajare in luna iunie 2013.

Concursul de matematică ”Sunt de nota 10”

          Ajuns la a IV-a editie, concursul se desfasoara in aceleasi conditii (lunar, fiecare rezolvare corecta valoreaza 10 puncte). Subiectele apar la gazeta de matematica a scolii si pe sit-ul profesorul.webgarden.ro/ 
intre 1 – 5 ale fiecarei luni incepand cu octombrie 2012, iar rezolvarile se primesc pana la 25 ale aceleasi luni prin intermediul profesorului de matematica al clasei sau pe adresa ionescu_vergil@yahoo.com

          Primii 5 clasati la fiecare nivel de clasa vor primi diplome speciale la sfarsitul anului scolar. In cazul unor punctaje apropiate sau  egale organizatorii vor putea decide o etapa de baraj, sau o alta modalitate de departajare in luna iunie 2013.

miercuri, 17 octombrie 2012

Excursia la fabrica Danone

         Excursia la Danone mi-a plăcut foarte mult! Ca să ajungem la fabrică, a trebuit să luăm metroul și apoi tramvaiul. 
         Când am ajuns, am așteptat să vină ghidul care trebuia să ne conducă în fabrică. După ce am intrat în fabrică, am mers să ne schimbăm. Ne-am îmbrăcat cu halate albe, ne-am pus capeline (pe cap), botoșei (în picioare) și ne-am luat dopuri pentru urechi. Apoi am început turul fabricii. Am mers să vedem unde se ține laptele crud și unde ajunge acesta după ce este pasteurizat. Apoi am vizitat camera de ambalare și am descoperit cum este pusă smântâna, iaurtul cu fructe și Activia de băut în ambalaj (puse în cutii) și duse în camerele de răcire și încălzire (mai întâi am intrat în camera de încălzire, apoi în cea de răcire). Dupa ce produsele trec prin aceste camere, sunt transportate în depozitul răcoros. De acolo vor pleca la piață, la supermarcheturi și alte magazine.
          Excursia la Danone a fost o experiență nemaipomenită.

Ivan Mădălin, clasa a VII-a B
prof. diriginte Gabriela Dumitrescu